Alt du behøver at vide om

Plug-in Hybrid biler, Hybrid biler & Elbiler

Plug In Hybrid Volvo

Hvad er en Plug-in Hybrid?

Forskellen på de forskellige former for hybrid- og elbiler
 • I daglig tale betegnes en hybridbil som en bil, der drives af både en traditionel brændstofdreven motor og en elektrisk motor. Men der findes mange forskellige former for hybrid-teknologier. Her har vi listet de mest almindelige former, som du også vil kunne finde på det danske marked.

 • En Plug-in hybrid har typisk et større batteri, så du kan køre længere på ren el. Derudover er det generelle kendetegn, at du kan genoplade batteriet med et ladestik. Det kan være mens, bilen holder hjemme i indkørslen eller på offentlige ladestationer. Et andet kendetegn ved Plug-in Hybrider er, at man typisk kan vælge udelukkende at køre på el.

 • En hybrid har et mindre batteri, som udelukkende kan genoplades under kørsel og ved opbremsning. Hybridbilens primære drivkraft er forbrændingsmotoren, men grundet et mindre batteri, vil den også kunne køre på ren el ved lave hastigheder. Det kan eksempelvis være under bykørsel, ved acceleration fra lyskryds eller være når bilen startes.

 • For at kunne kalde en bil for en BEV, skal den være 100% eldreven. Bilen må ikke indeholde en forbrændingsmotor. Men når der ikke skal være en stor brændstofmotor i bilen, så er der også plads til større batterier. Derfor har moderne elbiler typisk en rækkevidde, der er noget længere end rækkevidden på en Plug-in Hybrid i ”Pure” mode (når den kun kører på el).

 • Ved en mild hybrid bliver den traditionelle brændstofmotor assisteret af en elektrisk motor. Den elektriske motor vil typisk være programmeret til at assistere, hvor den traditionelle forbrændingsmotor bruger meget brændstof.

Se det store udvalg af:

Elbiler, hybrider og plug-in hybrider hos Dahl Pedersen

Dahl Pedersen er autoriseret forhandler af elbiler, hybrider og plug-in hybrider fra Volvo Renault og Dacia. Vi har nogle af landets dygtigste teknikere, som har flere års erfaring med reparation og service af elbiler. Denne viden nyder vi stor gavn af nu, hvor elbiler, hybrider og specielt plug-in hybrider trender på det danske marked. Besøg vores afdelinger i Skive, Viborg og Holstebro:

Hybrider og elbiler fra Renault

Renault er på vej med et helt nyt motorprogram til flere af de eksisterende og mest populære modeller. Renault E-TECH udspringer fra Renaults ekspertise på elbilsområdet, hvor de i en lang periode har været førende med Renault ZOE, som også er Europas mest solgte elbil.

Renault CLIO
Hybrid (HEV)
Renault Clio Hybrid 2022

.
 
Renault CLIO fås ikke længere som hybrid. Dog har vi ind i mellem brugte Clio Hybrid på. Som mild hybrid, vil du kunne køre på ren el ved lavere hastigheder som f.eks. ved bykørsel, men kan kun oplades under kørsel.

Renault CAPTUR
Plug-in Hybrid (PHEV)
Renault Captur Hybrid 2022

.
Renault CAPTUR Plug-in Hybrid er er vores bedst sælgende Plug-in Hybrid fra Renault. Den kan køre omkring 45 km på ren el ved blandet kørsel (WLTP). Ved ren bykørsel vil du kunne køre endnu længere.

Renault MEGANE Stationcar
Plug-in Hybrid
Renault Megane Plugin Hybrid

.
Renault MEGANE Sport Tourer Plug-in Hybrid står i vores showroom og er klar til prøvekørsel. Renault MEGANE Stationcar som Plug-in Hybrid vil kunne køre omkring 45 km på ren el ved blandet kørsel

Renault ZOE
Elbil (BEV)
Renault Zoe Elbil

.
Renault ZOE har været på det danske marked i mange år og er Europas mest solgte elbil (BEV). Den nu faceliftede Renault ZOE har fået en forbedret rækkevidde der nu lyder på intet mindre end 385 km.

Renault ARKANA
Hybrid (HEV)
Renault Arkana Hybrid

.
Renault ARKANA som hybrid er desværre trukket ud af det danske marked. Dog har vi ind i mellem brugte Arkana Hybrid på lager. Der er tale om en SUV Coupé med et sporty og elegant design.

Renault MEGANE Electric
Elbil (BEV)
Renault Megane Electric

.
Renault MEGANE Electric er en 100% eldrevet model, der lanceres i Danmark i efteråret 2022. både det indvendige og udvendige design skiller sig ud fra de øvrige Renault modeller og er mere futuristisk.

Renault E-TECH | Renaults lineup af elbiler og hybridteknologier

Vil du vide meget mere om Renaults nye koncept: Renault E-TECH? Renault ser det som en nødvendighed at søge alternativer til traditionelle brændstofdrevne biler. 

Læs meget mere om Renault E-TECH her:

Hybrider og elbiler fra Volvo

Volvo har allerede lanceret flere 100% elektrificerede elbiler. Derudover fås alle Volvos modeller (foruden Cross Country modellerne) som Plug-in Hybrider. Volvos mål er at alle deres biler skal være 100% elektriske fra 2030 og at de er 100% CO2-neutrale fra 2040.

Volvo C40 ReCharge
Elbil (BEV)
.
Volvo C40 Elbil

.
Volvo C40 ReCharge er den første model fra Volvo, som udelukkende er kommet som elbil. Volvo C40 fås med  231 HK med en rækkevidde på 436 km eller med 408 HK med en rækkevidde på 449 km ved blandet kørsel.

Volvo XC40 ReCharge
Elbil (BEV)
.

.
Volvo XC40 fås som 100% elbil. Den fås med 231 HK med en rækkevidde på 423 km eller 408 HK med en rækkevidde på 436 km. Med Volvo XC40 som elbil har du mulighed for at hurtigoplade fra 10%-80% på kun 28 minutter.

Volvo XC40
Plug-in Hybrid (PHEV)
Mild Hybrid (MHEV)
Volvo Xc40 Plug In Hybrid

.
Volvo XC40 fås allerede nu som Elbil, Mild Hybrid og Plug-in Hybrid. Pladsen i Volvo XC40 overrasker positivt, og det samme gør motorprogrammet. Komfort og kvalitet er i top. Med et komplet line-up af de forskellige hybrid-teknologier er XC40 klar til fremtiden.

Volvo XC60
Plug-in Hybrid (PHEV)
Mild hybrid (MHEV).
Volvo Xc60 Plug In Hybrid

.
Volvo XC60 fås som Plug-in Hybrid og Mild Hybrid.  Som Plug-in Hybrid fås den med op til 455 HK. XC60 er en Premium SUV med høj indstigning og er Volvos mest solgte model nogensinde.

Volvo XC90
Plug-in Hybrid (PHEV)
Mild Hybrid (MHEV).
Volvo Xc90 Plug In Hybrid

.
Volvo XC90 er den mest luksuriøse SUV, du kan forestille dig. Den fås som Mild Hybrid (diesel) eller som Plug-in Hybrid med 455hk. Denne Plug-in Hybrid har 2 turboer og har masser af power.

Volvo V60
Plug-in Hybrid (PHEV)
Mild Hybrid (MHEV)
Volvo V60 Plug In Hybrid

.
Volvo V60 fås allerede nu som både Mild Hybrid og Plug-in Hybrid. Denne Stationcar har med sit store bagagerum udfyldt tomrummet der opstod, da Volvo stoppede produktionen af V70.

Volvo V90
Plug-in Hybrid (PHEV)
Mild Hybrid (MHEV)
Volvo V90 Plug In Hybrid

.
Volvo V90 er stationcarens svar på luksus. Den fås både som Mild Hybrid og som Plug-in Hybrid, hvor den kan køre op til 84 - 88 km på ren el. V90 Plug-in hybrid giver dig mulighed for at køre på ren el i byen samtidig med, at du kan tage på lange rejser sydpå uden bekymringer.

Volvo V60 Cross Country
Mild hybrid (MHEV)
.
Volvo V60 Cc Hybrid

.
Volvo V60 CC fås allerede nu som Mild Hybrid. Det vides endnu ikke, om V60 CC kommer som Plug-in Hybrid, men Volvo V60, som er bygget på præcis samme platform fås allerede nu som Plug-in Hybrid. V60 CC har lidt ekstra frihøjde og et mere råt design.

Volvo V90 Cross Country
Mild hybrid (MHEV)
.
Volvo V90 Cc Hybrid

.
Volvo V90 CC fås allerede nu som Mild Hybrid. Det vides endnu ikke om V90 CC kommer som Plug-in Hybrid. Volvo V90, som er bygget på samme platform, fås som Plug-in Hybrid. Cross Country modellen har dog lidt ekstra frihøjde og et mere råt design.

Volvo S60
Plug-in Hybrid (PHEV)
Mild Hybrid (MHEV)
Volvo S60 Plug In Hybrid

.
Volvo S60 er Volvos svar på den sporty sedan. Resultatet er fantastisk. S60 fås som Mild hybrid og Plug-in Hybrid, hvor den fås som Volvo S60 som Polestar Engineered, der har 455hk, hvilket sammen med en utrolig præcis undervogn gør S60 til en drøm at køre i.

Volvo S90
Plug-in Hybrid (PHEV)
Mild Hybrid (MHEV)
Volvo S90 Plug In Hybrid

.
Volvo S90 er en yderst lækker sedan. Den fås allerede nu som både Plug-in Hybrid og som Mild Hybrid. S90 har nydt stor succes over hele verden og iscenesætter virkelig Volvo som Premium. Med op til 455hk behøver du heller ikke bekymre dig om performance.
.

Volvo EX90
Elbil (BEV)
 

.
Volvo EX90 er den hidtil største elbil fra Volvo. Med sine 7 siddepladser og en rækkevidde på mere end 600 km , er Volvo EX90 den oplagte SUV til familien. Med mulighed for op til 517 HK får du en en elegant Premium SUV, hvor du ikke skal gå på kompromis med performance.

Uanset om du drømmer om en elbil eller en plug-in hybrid, har Volvo svaret!

Volvo forbereder sig på fremtiden, hvor alle biler forventes at være elektrificerede. Enten delvist eller totalt. Derfor kan du allerede nu få din Volvo som Plug-in Hybrid, uanset hvilken model du er interesseret i (med undtagen af de to Cross Country modeller).

Derudover har Volvo allerede lanceret deres 2 første 100% eldrevne modeller, Volvo XC40 ReCharge og Volvo C40 ReCharge.

Læs meget mere om Volvo elbiler, plug-in hybrider og milde hybrider her:

Hybrider og elbiler fra Dacia

Dacia har allerede lanceret deres første elbil.

 • Rækkevidde ved blandet kørsel - op til 230 kilometer
 • Rækkevidde ved bykørsel - op til 305 kilometer
 • Batteristørrelse - 27,4 kWh
 • Opladningstid - 80% strøm på 50 minutter (med DC-oplader)

Er du interesseret og vil du i kontakt med os?

Her kan du bestille et tilbud, en prøvetur, eller blot stille spørgsmål. Valget er dit!

.

Har du noget at tilføje eller en sidste bemærkning, kan du skrive det her

Vil du vide mere om vores behandling af personoplysninger, kan du læse vores privatlivspolitik her

Plug-in Hybrider | SUV & Crossover

Er du på udkig efter en Plug-in Hybrid som SUV, så har vi et stort udvalg i forskellige prisklasser, som med garanti dækker dit behov. Men en SUV får du en bil, du stiger ind i. Det er godt for ryggen at komme lidt højere op, samtidig med at du får et bedre overblik over vejen. Uanset om du er på udkig efter en luksuriøs SUV eller en sporty og fræk SUV, så har vi bilen. Du kan få en Plug-in Hybrid SUV fra både Volvo og Renault, og Dacia er på vej med en SUV elbil.

Vores udvalg dækker følgende Plug-in Hybrid SUV'er:
Volvo
Renault
Volvo C40 Renault CAPTUR
Volvo XC40  
Volvo XC60  
Volvo XC90  

 

Plug-in Hybrider | Stationcar & Sedan

Ønsker du en stationcar eller sedan som Plug-in Hybrid, så er der også masser af muligheder her. Både Renault og Volvo tilbyder dette, så vi har et stort udvalg af modeller med forskellige udtryk og køreegenskaber. Selv som Plug-in Hybrid vil du kunne få det store, praktiske bagagerum, du kender fra den klassiske stationcar. Uanset om du er på udkig efter en Premium Stationcar eller en Sporty Sedan, så har vi bilen.

Vores udvalg dækker følgende Plug-in Hybrider:
Volvo
Renault
Volvo V60(stationcar) Renault MEGANE St.(stationcar)
Volvo V90(stationcar)  
Volvo S60(sedan)  
Volvo S90(sedan)  

 

Elbiler

Er du på udkig efter en elbil, så har vi helt sikker en model, der passer til dit behov. Vi har modeller i flere forskellige prisklasser og af forskellig natur. Uanset om du er på udkig efter en SUV, en lille bybil, eller en smart futuristisk og sporty elbil, så har vi bilen. 

Vores udvalg fra Volvo, Renault og Dacia dækker følgende elbiler:
Volvo
Renault
 Dacia
Volvo XC40 ReCharge Renault Zoe Dacia Spring
Volvo C40 ReCharge Renault Megane Electric  

 

Hybridbiler | Fordele og ulemper

Når man ser på fordele og ulemper ved hybridbiler, så er det nemmeste jo at se fordelene i moderne tider, hvor der er stort fokus på miljøet. For da en hybrid (uanset type) bruger mindre brændstof, og i de fleste tilfælde kan køre på ren el noget af turen, så bruger de mindre brændstof end traditionelle brændstofdrevne biler.

Hybridbiler er den perfekte løsning, hvis din primære kørsel foregår i byområder eller generelt steder, hvor der er meget kø. Blandt ulemperne finder man typisk, at hybrider og plug-in hybrider er dyrere i indkøb end almindelig biler. De næste par år, hvor afgiften indfases, er priserne dog meget attraktive.

  • Lavere brændstofforbrug
  • Falder ikke så hurtigt i værdi
  • Ekstra power/moment grundet batteri og elmotor
  • Har ofte mere standardudstyr
  • Lavere støjniveau end almindelige biler
  • Må typisk trække lidt mindre
   • Nogle Volvo-modeller må alligevel tage 2.400 kg på krogen
  • Har ofte en mindre brændstoftank
  • Oplader du ikke din Plug-in Hybrid, bruger den mere brændstof end normalt, da den slæber på et tungt batteri og en elmotor

Hvad skal jeg vælge? Hybrid, mild hybrid, elbil eller Plug-in Hybrid

.
I ovenstående video forklarer Morten lidt om hvilken type hybrid eller elbil, der passer til hvilket kørselsbehov. Som Morten også nævner, så er det ikke nødvendigvis et krav, at du skal have adgang til en ladestander, før du får det optimale ud af en Plug-in Hybrid

 • Plug-in hybriden passer perfekt til dig, der primært kører i byen eller på landevej, men som også vil kunne tage på længere ture, hvor du ikke vil vente på, at batteriet skal lade op undervejs.

  Da Plug-in Hybriden i mange tilfælde kan køre helt op til 50 km på ren el, så klarer den fint de daglige småture uden, at den behøver tænde for brændstofmotoren.

  Du behøver ikke nødvendigvis at have adgang til en ladestander, da du kan lade batteriet op natten over med et såkaldt "mormor-kabel".

 • Baseret på danskernes gennemsnitlige kørselsbehov, så ville en elbils rækkevidde være tilstrækkeligt for klart de feste danskere. Men hvis du er en af dem, der har langt på arbejde (+100 km hver vej), eller generelt kører rigtig meget på motorvej og tager på mange lange ture, så er en elbil måske ikke det rigtige valg.

 • Den almindelige hybrid passer til dig, der primært kører i byen. Her vil du få gavn af, at batteriet ikke er så stort, da bilen dermed bliver noget lettere.

  Derudover kan man sige, at den egentlig også passer fint til dig, der bor i byen, men arbejder længere væk. Du har super lang rækkevidde grundet den alm. størrelse tank, og når du endelig kører rundt inde i byen, vil dit udslip af sundhedsskadelige partikler være lavere end med en traditionel brændstofdrevet bil.

 • Denne teknologi adskiller sig egentlig ikke så meget fra den traditionelle brændstofmotor. Så er du meget skeptisk omkring rækkevidde/opladningstid osv., så er den milde hybrid måske lige noget for dig. Her har du en traditionel bil, som blot får en lille hjælp under accelerationer, som hjælper med at reducere brændstofforbruget en smule.

Er det tilladt at parkere sin Hybrid på en parkeringsplads for elbiler?

I bybilledet ser vi flere og flere parkeringspladser der bliver tilegnet elbiler. Ofte har disse pladser en ret lukrativ placering. Spørgsmålet er så, om det er tilladt at parkere sin Hybrid på disse parkeringspladser.

Svaret på spørgsmålet afhænger dog af hvilken type hybrid, du er kørende i. Reglen er, at så længe bilen kan oplades eksternt (via kabel), så må du parkere på en parkeringsplads tilegnet elbiler. Det vil sige at Plug-in Hybrider (PHEV) og Elbiler (BEV) må anvende disse parkeringspladser.

Det betyder dog også, at Hybrider (HEV) og Milde hybrider (MHEV) ikke må anvende disse parkeringspladser.

Kan der monteres træk på en Plug-in hybrid eller en elbil?

På de fleste moderne elbiler kan du få monteret trækkrog. Dog skal du være opmærksom på, at de ofte ikke må trække så meget som brændstofdrevne biler og plug-in hybrider.

Skal du køre med campingvogn eller hestetrailer, så ville en Plug-in Hybrid måske være det rigtige valg. Vær dog opmærksom på, at de ofte heller ikke må have helt så meget på krogen som almindeligt brændstofdrevne biler. Dog må nogle Volvo Plug-in Hybrider have helt op til 2.400 kg på krogen.

Er Hybridbiler altid med automatgear?

Ikke alle hybridbiler er med automatgear. Men alle Plug-in Hybrider og Elbiler er med automatgear. Elbiler har typisk kun et enkelt gear, hvilket betyder, at du altid har det det maksimale moment. Derfor vil du med Elbiler og Plug-in Hybrider blive overrasket over deres power.

Milde Hybrider og almindelige hybrider har ikke altid automatgear, men det betyder heller ikke, at du ikke kan få disse med automatgear. Alle milde hybrider fra Volvo fås eksempelvis med automatgear. Det samme gælder for både Renault CLIO og Renault Arkana.

Er du interesseret og vil du i kontakt med os?

Her kan du bestille et tilbud, en prøvetur, eller blot stille spørgsmål. Valget er dit!

.

Har du noget at tilføje eller en sidste bemærkning, kan du skrive det her

Vil du vide mere om vores behandling af personoplysninger, kan du læse vores privatlivspolitik her